POSTER MIKE DEHNERT PSD

Originar din Berlin, MIKE DEHNERT, din 2007 este producătorul labe-ului techno Fachwerk Records, MD2, și al unei subdiviziunii orientată mai mult spre house, numită Colomabge. 
Misiunea labe-ului este simplă: elaborarea tehnicilor individuale și originale, specifice doar mărcii lor. Anume asta și au făcut băieții, au avut 37 de ocazii diferite când au reconfirmat statutul labe-ului și au câștigat respectul artiștilor, inclusiv și a fanilor techno din întreaga lume. 

Dehnert este bine cunoscut prin live set-urile sale în cluburile top din lume precum Berghain și Tresor. Propriile sale producții au fost puse în circulație mondială și de Clone Records, Echochord Colour, Deeply Rooted House și Delsin.

Local suport :
Dubfound (Nurum / Swoon)
OLAN DEEP

Eveniment organizat de Centrul Cultural German Akzente 
și susținut de Institutul Goethe din București.

Parteneri : Kira's Club si 
OLAN DEEP

Intrarea Libera.

Originar din Berlin, MIKE DEHNERT, din 2007 este producătorul labe-ului techno Fachwerk Records, MD2, și al unei subdiviziunii orientată mai mult spre house, numită Colomabge. 
Misiunea labe-ului este simplă: elaborarea tehnicilor individuale și originale, specifice doar mărcii lor. Anume asta și au făcut băieții, au avut 37 de ocazii diferite când au reconfirmat statutul labe-ului și au câștigat respectul artiștilor, inclusiv și a fanilor techno din întreaga lume. 

Dehnert este bine cunoscut prin live set-urile sale în cluburile top din lume precum Berghain și Tresor. Propriile sale producții au fost puse în circulație mondială și de Clone Records, Echochord Colour, Deeply Rooted House și Delsin.

Local suport :
Dubfound (Nurum / Swoon)
OLAN DEEP

Eveniment organizat de Centrul Cultural German 
akzente.md și susținut deGoethe-Institut Bucuresti .

Parteneri : 
Kira's Club si OLAN DEEP

Intrarea Libera.

bebe teatru

Apel de participare
WORKSHOP BEBE TEATRU

11-13 decembrie 2017

Workshop de mișcare, dans și teatru cu Barbara Fuchs, coregraf şi performer, director artistic tanzfuchs PRODUKTION (Germania) + Emily Welther, coregraf şi performer, colaborează cu tanzfuchs PRODUKTION (Germania).

Pentru a participa la workshop, completați formularul de mai jos:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc1SfkpXlMcKafRQI…/viewform - Ro

Compartimentul BEBE TEATRU - proiect al Companiei Teatrale "Sava Cebotari", susţinut de Centrul Cultural German Akzente din Chişinău şi Goethe Institut din Bucureşti.

-----

Регистрация / OPEN CALL 
WORKSHOP БЭБИ ТЕАТР

11-13 декабря 2017 


Мастер-класс по движению, танцу и театру с Барбарой Фукс, хореограф и перформер, художественный руководитель tanzfuchs PRODUKTION (Германия) + Эмили Уэлтер, хореограф и перформер, сотрудничает с tanzfuchs PRODUKTION (Германия).

Чтобы принять участие в мастер-классе, зарегистрируйтесь здесь:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSegHaSmxNI5wvK59N…/viewform - Ru

БЭБИ ТЕАТР - проект Театральной компании «Sava Cebotari», поддержанный Немецким Культурным Центром Akzente г. Кишинев / Centrul Cultural German Akzente din Chişinău и Институтом Гёте в Бухаресте / Goethe Institut din Bucureşti

 

zfg chisinau

În perioada 23-25 noiembrie 2017, la Chișinău, Cinematograful Odeon, se vor desfășura Zilele Filmului German, ediția a 8-a. În program sunt incluse filme pentru toate vârstele cu tematici variate, producții germane recente cu subtitrări în limbile română și rusă.

Deschiderea va avea loc pe 23 noiembrie 2017, ora 18:30.

Zilele Filmului German 2017 se vor desfășura deasemenea la Casa de Cultură din Cimișlia, în perioada 22-23 noiembrie. Deschiderea va avea loc la ora 19:00.

Zilele Filmului German sunt organizate anual la Chișinău de către Centrul Cultural German Akzente, cu sprijinul Institutului Goethe din România.

PROGRAMUL ZFG îl puteți descărca AICI

 

post real

În cadrul expoziției vom avea lucrări ale artiștilor vizuali originari din Moldova, Italia, Germania, Rusia și Spania. 
Tema abordată: Realitățile societății moldovenești, camuflate în sărbători ce se repetă anual sau calendaristic.

Calendarul de perete - o inconștientă dominantă a bucătăriilor, sufrageriilor, spațiilor personale și publice din întreaga țară. Imaginile standard cu peisaje, pisici și sfinți folosite la întâmplare doar pentru marketing-ul companiilor autohtone sau partidelor politice, au reușit să devină „picturi” în adevăratul sens al cuvântului și în același timp promotor al sărbătorilor anuale. Artiștii care participă la expoziție oferă o viziune personală asupra acestor două elemente: calendarul și sărbătorile.

Lista artiștilor:
Willi ANDRICK - Pavel BRAILA – Catalina BUCOS - Cristina BUGA - Ecaterina PISLARI - Iacov BUJAC - Maria BUNCIUC - Beatriz CALAFELL - Inga CIUMAC - Chiara DAZI - Lilia DRAGNEVA - Maximilian GRAUR - Oleg GRECU - Anastasia KAPSITSCAIA - Flo KASEARU - Max KUZMENKO - Arina LIVADARI - Lucia MACARI - Dana MAXIM - Mihaela MOTRUC - Veronica NOJAC - Anton POLYAKOV - Ghenadie POPESCU - Vladislav ROTARI - Stefan RUSU - Igor SCERBINA - Misha TSURCANU - Maша Гросс - Mark VERLAN.

Deschiderea oficială va avea loc pe 22 noiembrie, 17:00. 
Intrare este liberă. Pe 22, 23, 24 vă așteptăm de la 16.00 până la 19.00, iar pe 25, 26 de la 12.00 până la 20.00. 

Evenimentul este un proiect marca 10:90 studio, organizat de un grup de curatori format în urma desfășurării workshopului „Zone si non-zone curatoriale”. Formatoarea workshopu-lui a fost Nadja Quante, curator independent și editor din Berlin, Germania. Coordonatorii expoziției sunt Misha Tsurcanu și Doina Martin. Din echipa de curatori fac parte Lilia Dragneva, Cătălina Bucos, Ecaterina Pîslari, Dana Maxim, Beatriz Calafell și Liudmila Bouroș. Design de Yulia Pilyugina.

Proiectul este realizat cu ajutorul Centrului Cultural German “Akzente”, Institutul Goethe din România, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, Centrul de Arta Contemporana “KSA:K”, KunsTräume și Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”.

afis posten

 POSTEN NR. 6

Work in progress

Documentar de Steffi Wurster, Germania

Cinematograful Odeon

15 noiembrie 2017, ora 18:30

În postul de menținere a păcii nr. 6, pacificatorii moldoveni, transnistreni și ruși se află sub un singur acoperiș – exemplu de coexistență inevitabilă a diferitelor tabere și, în același timp, expresie a conflictului blocat între Republica Moldova și Transnistria. Pornind de la microcosmosul postului din zona de securitate, documentarul abordează scenariul politic al conflictului. Autoarea filmului încearcă să - și creeze o imagine. Ea intervievează locuitorii și înregistrează versiunile politicienilor ambelor părți. Ea observă idila de la post, feribotul care leagă cele două maluri, lipsa de perspective în sate.

Coexistența bună a oamenilor contrastează cu pozițiile ireconciliabile ale actorilor politici. În ce constă conflictul de astăzi, după 25 de ani de încercare de soluționare a conflictului? Filmul reflectă eforturile actuale de pace - potențialul, precum și limitele de rezolvare a conflictului, care ar trebui să aducă în primul rând beneficii oamenilor de pe ambele maluri ale râului. Prin îmbinarea narațiunilor mari și mici, filmul e în căutarea șablonului care menține conflictul în viață și determină gândirea noastră.

După prezentarea filmului va urma un panel de discuții cu participarea autoarei filmului, Steffi Wurster, dar și cu invitați de pe ambele maluri ale Nistrului. Panelul de discuții va fi moderat de către Andrei Popov, fost viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova.

Filmul va fi difuzat în limba germană cu subtitrări în limba rusă.
Pentru discuții va fi asigurată traducerea în limbile rusă și română.

          Filmul ”POSTEN NR. 6” va fi prezentat de asemenea pe 16 noiembrie 2017 la Tiraspol.

Acest eveniment este organizat de către Centrul Cultural German Akzente în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung, susținut de către Institutul Goethe din România și Deutsch Moldauisches Forum.

ZSUV STILL 1

Vă invităm pe 30 octombrie 2017, ora 15:00, la o serie de proiecții de film, alături de autorul Oleksiy Radynski [UA]. Prezentarea va avea loc la Galeria Bunker (Chișinău, str. 31 august 1989, 137).

În program sunt incluse filmele:
Troieschyna Dva, 2017
Livoberezhna, 2017
Landslide/ Alunecări de teren (2016)

Filmele vor fi prezentate în limbile rusă și ucraineană cu subtitrări în limba engleză. După proiecții vor avea loc discuții cu autorul.

Oleksiy Radynski [UA] e un cineast și scriitor stabilit în Kiev. Este participant în cadrul Centrului de Cercetare a Culturii Vizuale, o inițiativă pentru artă, cunoaștere și politică, fondată în Kiev, 2008. Ultimele sale filme sunt ”Alunecări de teren” (2016) și ”Oamenii care vin la putere” (2015, cu Tomas Rafa), care a luat marele premiu în cadrul competiției naționale de la Festivalul Internațional de Film Docudays, Kiev. Filmele sale au fost ecranizate la Oberhausen IFF, Dok Leipzig IFF, e-flux (New York), S A V V Y Contemporary (Berlin) și alte locuri. 
Prezentările sale au avut loc la Forumul Extins Berlinale, MoMa (New York), Shtab (Bishkek), Institutul pentru Arte Contemporane (London), și UdK (Berlin). A publicat articole în revistele e-flux, Political Critique, Regarding Spectatorship, Raznoglasiya și alte publicații.

ZSUV still 4


”Alunecări de teren” e un film care prezintă o Ucraină post-revoluționară prin intermediul unei comunități de oameni care ”încearcă să construiască o societate nouă” în fisurile și porii unui sistem social care se prăbușește. Filmul se desfășoară în partea centrală a orașului Kiev, într-un spațiu recuperat de către forțele naturii. În rezultatul unor alunecări de teren, aria străzii Petrivska a devenit imposibilă de apărat și ulterior a fost ocupată de tot felul de înșelători și străini. De asemenea ea a devenit un punct important de întâlnire pentru scena artistică underground și contra-cultura. O echipă secretă de artiști graffiti, un grup de tehnicieni și un ”teatru homosexual” avangardist care au fugit din războiul din Luhansk se străduiesc să creeze un loc unde să coexiste în afara presiunii structurilor sociale disfuncționale.

Troieschyna Dva

Livoberezhna

Două lucrări video scurte privesc către relația dintre colonialism și corupție. Într-o perspectivă actuală neocolonialistă, problema corupției deseori este descrisă fie specific regională, fie determinată cultural. Această perspectivă maschează asemănarea fundamentală dintre corupție și capitalismul global, care concepe, sporește și stabilește practici economice dubioase. Parafrazând o zicală renumită: dacă nu vrei să vorbești despre capitalism, ar trebuie să rămâi tăcut și despre corupție.


Prezentarea face parte în cadrul proiectului Ispititor // Bestechend, expoziția CUB GRI, pe care o puteți vizita în aceeași (și ultima) zi.

Proiectul Bestechend are loc în cadrul Zilei Internaționale împotriva Corupției, este o colaborare între Goethe-Institut din Ucraina, Agenția pentru Educație Civică, Agenţia independentă de distribuţie a filmelor Arthouse Traffic, și este sprijinit de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania.

Parteneri locali: 
Centrul Cultural German Akzente
Galeria de Artă Bunker


Intrarea e liberă.